Eikenprocessierupsen

Begin juni tot ongeveer halverwege juli zijn de jonge rupsen ontwikkeld tot volwassen rupsen en zijn zij behaard met brandharen. Deze brandharen zorgen voor de ellende. Wanneer de processen zich bedreigd voelen, schieten zij de brandharen af, om zichzelf te beschermen tegen de vijand. De brandharen worden door de wind meegedragen en komen zo terecht op onze huid en kledingstukken. De brandharen bevatten weerhaken, waardoor ze in onze huid blijven steken. Om locaties te markeren is er speciaal geïllustreerde afzetlint verkrijgbaar. 

Daarnaast is er een product voor nestbehandeling. 

Catefix is ​​speciaal ontwikkeld om de directe overlast weg te nemen van de eikenprocessierups en brandharen van rupsen in het 4e larfstadion. Catefix bestaat uitsluitend uit natuurlijke, plantaardige en hernieuwbare grondstoffen.

Tijdens de sproeibehandeling sijpelt het fixatief in het nest en komen de rupsen in beweging. De rupsen verspreiden het middel zelf in het nest en zitten zo aan elkaar enorm. De rupsen zijn volledig ingekapseld. Na het drogen vormt zich een harde schil rond het nest. Als het regent wordt, wordt het fixeermiddel weer plakkerig en trekt het nest nog verder samen nadat het is opgedroogd. Ook als een behandeld nest uit de boom valt, wordt het behandeld tot een onbehandeld nest door Catefix  bij elkaar. Eikenprocessierupsennesten kunnen in elk stadion worden beheerd. De vuistregel is: hoe eerder, hoe beter. Een nest kan zelfs gecontroleerd worden voordat de vlinders uitvliegen. De behandeling voorkomt dat de vlinders uitvliegen en zich vermenigvuldigen. Daarnaast worden de resten van de rupsen en brandharen gefixeerd. Ook oude, onbehandelde nesten van het vorige seizoen kunnen niet worden behandeld. Zo kom je dat de oude nesten een blijvende blijvende zijn vormen zijn.
Catefix is ​​niet giftig, bevat geen oplosmiddelen, weekmakers van zware metalen. Het middel doordringt het nest volledig en vormt een harde fixeer laag die het nest volledig afsluitbaar. De rupsen in het nest kunnen geen kant op en zullen sterven. De brandharen in het nest kunnen niet uit de lijm ontbreken en geen overlast meer geven. Samen met Catefix vormt de spinsel op het drogen een harde schaal om het nest.
Later in het seizoen kunnen ook oude nesten worden beheerd. Dit voorkomt dat bij harde wind brandharen uit het nest kapot gaan en voor irritatie zorgen.

Goede analyse voor gebruik. Gebruik bij droog weer en een omgevingstemperatuur van > 15°C. Aanbrengen met een lagedrukspuit.
Toediening door spuiten, spuit na gebruik goed doorspoelen met water.

Bestellen kan via e-mail; info@itsfortrees.nl  of via de webshop;  Catefix

 

Catefix

Processierups Nest