"NIEUW" takverankeringmaterialen tas < BINNENKORT VERKRIJGBAAR >

Het in het verleden gebruikte systeem van staalkabels om takken tegen uitscheuren te beschermen en dus schade en/of letsel te voorkomen is al ruim 15 jaar vervangen door een ander principe, “het dynamische principe”. Dit systeem laat de kunststof kabels met schokabsorbers licht doorhangen en vangt de klappen op. Hierdoor wordt overbeweging voorkomen. Op deze manier blijft de tak zelf actief steunhout maken terwijl bij de staalkabel een starre verbinding plaats vond. Dit huidige systeem is ontwikkeld en onderbouwd door Duitse onderzoeksinstituten en wordt wereldwijd gebruikt.

Omdat het Cobra systeem uit verschillende onderdelen bestaat; kabel, schokabsorber, spreidplaten, schuurhuls en eindkappen. Daarom was het lastig om hiermee in het veld en in de boom te werken. Vaak kregen we de vraag om een tas waarin alles gemakkelijk meegenomen kon worden, net als een klimlijntas. We hebben nu een tas ontwikkeld voor alle onderdelen. Omdat het verankering systeem verkrijgbaar is in 3 sterktes; 2, 4 en 8 ton is de tas zo ontwikkeld dat het universeel is voor alle sterktes.

Deze tas is te bestellen via de website of via de mail, prijs 155,80 euro exclusief btw.

Alle materialen uit een pakket + Cobra schaar kunnen hier in geplaatst worden en zo overzichtelijk meegenomen worden.

Voor transport is de tas voorzien van draaglussen. Voor het klimmen in de boom is een oog aanwezig om omhoog te hijsen en aan de klimgordel te bevestigen. Natuurlijk is de tas waterdicht, afsluitbaar en aan de onderzijde voorzien van een opening in de bodem om eventueel water er uit te laten lopen. Op onze website is deze noviteit te bekijken. We horen graag eventuele opmerkingen voor verbetering van deze nieuwe tas.

Cobra Standard                         Cobra Inbouwhoogte       

Deze tas is te bekijken en in handen te hebben op onze stand 2.1.18 op de beurs Openbare Ruimte.