Eikenspintkever >>> ESK

Bescherm uw boom tegen de eikenspintkever

De eikenspintkever is weer actief en kan met name een bedreiging zijn voor jonge eikenbomen. Een goede behandeling is daarom belangrijk om te voorkomen dat de boom afsterft.

Eikenspintkever
Deze insecten zijn zo’n 2,5 tot 4 mm groot en hebben een zwarte halsschild en roodbruine vleugels. Hij doorboort de bast van een jonge zwakkere eikenboom, waar hij een horizontale gang vreet achter de bast langs. In deze moedergang legt de kever zijn eitjes. De larven uit deze eitjes vreten weer nieuwe, lange gangen en verpoppen zich aan het einde daarvan. Eenmaal uitgekomen vreten de kevertjes zich tenslotte door de bast uit de boom, waarna de cyclus opnieuw begint.

De horizontale gangen zorgen ervoor dat de sapstroom, tussen de wortels en de kroon, steeds beperkter wordt. Met name bij hogere temperaturen ontstaat er watergebrek, waardoor de boom afsterft.

Bescherming met ESK
Om de eikenspintkever te voorkomen is het belangrijk om uw boom goed te beschermen. Dit kan met ESK waarmee de stam wordt afgedekt en uw boom beschermt en een gezonde groei bevordert. ESK is een natuurlijk afdekmiddel,  het product is samengesteld uit diverse plantextracten en gebonden met een natuurlijke lijmsoort. Door met ESK de stam af te dekken of in te pakken, helpt u de boom de stress- en/of aanslagperiode door en bevordert u een gezonde groei. De boom dient gemiddeld 3x behandeld te worden.

Bestellen van ESK is mogelijk via onze webshop of via e-mail.

Plaagbescherming

Bescherm uw boom tegen de eikenspintkever