ITS bestaat 50 jaar

International Tree Service bv (ITS), onderdeel van Poel, bestaat 50 jaar. Jorn en Allrik Copijn gingen halverwege de vorige eeuw naar Duitsland om het boomverzorgersvak te leren. Bij terugkomst in 1966 richten zij Gebroeders Copijn Boomchirurgen op. Veel bekenden uit de boomverzorgingswereld hebben ooit praktijkervaring bij de broers Copijn opgedaan. Allrik richtte in 1969 de handelsonderneming ITS op als zelfstandige B.V. Hij begon aanvankelijk met het importeren van het wondafdekmiddel Lac Balsem uit Duitsland. Er kwamen in de beginfase van de handelsonderneming ook steeds meer producten bij, voornamelijk organische meststoffen en beluchtingsproducten. De handel gebeurde aanvankelijk vanuit de woning in Groenekan bij Utrecht. Toen de handelsonderneming groeide, werd het bedrijf verplaatst naar Utrecht.

In 1991 werden Copijn en ITS overgenomen door de Heidemij, latere naam Arcadis. Tien jaar was ITS hier onderdeel van de handelsafdeling. Arcadis specialiseerde zich meer als advies bedrijf en stootte in 2008 de handelsafdeling af. Tegenwoordig is ITS een zelfstandige bv bij Poel, dealer van Stihl producten met drie vestigingen.

Door vanaf het begin bij de start van de boomverzorging betrokken te zijn van alle ontwikkelingen zijn de inzichten en technieken van de producten goed aanwezig. Dit is zichtbaar in het brede pakket van takverankering, wat vroeger met staalkabels werd gedaan, tot de laatste technieken van boomonderzoek. Deze producten zijn aanwezig in de winkel in Baambrugge bij Amsterdam. Ook een groot deel van de voorraad is hier aanwezig voor afhalen. Via de webshop en email zijn producten gemakkelijk te bestellen, over het algemeen met een levertijd van 2 tot 3 dagen.