Meststoffen

Bij bomen is vaak een niet dicht bebladerde kroon een teken van niet voldoende vitaliteit. Ook vroeg in het najaar geeft verkleuring van de bladeren en vroege bladval dit aan.

Door de slechte conditie van de boom is dit eerder waarschijnlijk voor aantastingen van schimmels en insecten. Het belangrijkste is de oorzaak, wat de oorzaak is van dit probleem. Vaak verdichting van de grond, te onderzoeken met een penetrometer, maar ook gebrek aan effectief geeft dit beeld.

Naast het oplossen van de verdichting, door boor- of spuitgaten, kunnen die tevens worden gebruikt als voedingspijlers om de vitaliteit te verbeteren van de boom. Werkwijze; een bodemactief product te gebruiken in combinatie met een vloeibare meststof en de pijlers op te vullen met een langwerkende korrel organische meststof. Deze methode kan het beste in het voorjaar/zomer worden uitgevoerd.

Producten en prijsinformatie is vooraf te vinden in de webshop;

    • Algihum       vloeibaar algenproduct voor activatie bodemactiviteit, wortels en bodemleven
    • Hokan          vloeibare meststof 10+4+7
    • Dendromix   korrelbodemverbeteraar 3+2+2

Is er geen bodemverdichting en is het eenvoudig voedselgebrek dan kan Dendrovorm  7 + 5 + 5 gebruikt worden als maaiveldtoepassing. Licht onderwerken zodat de korrel vochtig wordt en snel uiteenvalt waardoor de opname wordt veroorzaakt.

Algihum