Stormschade door afgevallen takken

Bomen met slecht aangegroeide takken, plakoksel of zuiger, kunnen gevaar opleveren voor de omgeving. Boomeigenaren in het openbaar groen zijn aansprakelijk voor gevolgschade. Afhankelijk van de takdikte op 2/3 hoogte vanaf de aanhechting wordt de sterkte van de kabel bepaald. De kabel dient licht doorhangend, circa 15 centimeter, te worden aangebracht. In de kabel wordt een schokabsorber aangebracht zodat een dynamische verankering ontstaat die de piekbelastingen opvangt. In het verleden werd gewerkt met staalkabels, een statische verankering, die bij bewegingen de top laat door zwiepen met het risico van breken. De kunststof kabels van Cobra hebben een sterkte vermindering van 15 jaar, dit betekend dat na 15 jaar de genoemde sterkte nog aanwezig is.

Het merk Cobra is meer dan 25 jaar geleden in Nederland geïntroduceerd en heeft in de praktijk ruimschoots zijn doel en stevigheid bewezen. Door de snelle inbouwmethode wordt het systeem veel toegepast. Levering is mogelijk in drie sterktes, 2, 4 en 8 ton afhankelijk van de dikte van de tak. Cobra 2 ton voor takken tot 40 centimeter, 4 ton voor takken tot 60 cm, 8 ton voor takken tot 80 cm. Materialen zijn leverbaar in losse onderdelen of als pakketten.

  • Pakket 2 ton      3 verbindingen of 15 verbindingen
  • Pakket 2/4 ton   combinatiepakket van de twee sterktes
  • Pakket 4 ton      5 verbindingen
  • Pakket 8 ton      4 verbindingen

Instructievideo en productblad (takverankering) zijn te bekijken op de website onder downloads, productbladen. Bestellen en prijsinformatie onder producten, takverankering.